Fisketävling

Den 2 juli arrangerar Västbo Sportfiskeklubb en gäddmete-tävling i valfritt vatten. Välkommen att deltaga!

Eftersom VårGrisen 2022 blev så lyckad så kör vi en gäddmete tävling igen. Vi kör precis som förra tävlingen, vi har inget bestämt vatten som ni måste fiska i. Utan ni väljer själva erat fiskevatten för dagen, men det är fortfarande bara fiske från land som gäller. Och är det fiskekort för det vattnet ni väljer att fiska i så löser ni fiskekort själva. Och tar reda på vad det är för regler som gäller för just det vattnet. Och kom ihåg att samlingarna är på Holmen i Gislaved precis som vi hade på MeteRgäddan 2021 och VårGrisen 2022. Så planera erat fiske efter tiderna som gäller. Man vill ju inte sitta fler timmar bakom ratten än bakom spöet. Extra viktigt att tänka på denna gå gen är att det kommer ju vara lite varmare i vattnet, så försök hantera fisken så lite som möjligt upp på land. Och låt den gärna återhämta sig innan den släpps tillbaka. Vi är ju trots allt sportfiskare och värnar om våra fiskar.

VART Denna gången får ni välja era vatten helt fritt efter egen smak.

NÄR Lördagen den 2/7

TIDER SOM GÄLLER Kl 06.00 Vi kommer att samlas vid grusparkeringen vid Holmen (Gislaved) där ni hämtar ut eran mätbräda som ska användas när ni reggar eran fisk. Och det kommer vara en kort genomgång av tider osv. Sen kan ni ge er ut till era platser. Kl 07.00 sker starten och ni kan då få börja kasta ut. Kl 16.00 avslutas tävlingen. Och då ska era beten upp ur vattnet. Kl 17.00 Samlas vi återigen vid Holmen för att ha prisutdelning och samla in mätbrädorna.

PRIS 200kr Fiskekort för era vatten löser ni själva. Vi använder samma app som vid tidigare tävlingar, alltså FishChamp, har man inte den så ska den laddas ner inför tävlingen. Under samlingen kommer ni att få en inbjudningskod till tävlingen.

RELER FÖR TÄVLINGEN!! Inget minimimått. 3 längsta gäddorna. Individuellt pris för längsta gäddan. Endast deadbait är tillåtet. Både flötmete och bottenmete är tillåtet. Max 3 spön får fiskas med samtidigt. Vid rapportering av fisk så sker detta över gratis appen Fishchamp. Vid rappotering ska både bild där fisken syns och ligger på den tilldelade måttbrädan och även längden anges. Vid foto SKA det vara en tydlig bild på fisken, munnen ska vara helt emot kanten (0an) på mätbrädan. Max en hand på fisken, och man ska se tydligt hur lång den är. Mätbrädan ska ligga ner plant. Inget sträckande på fisken för att få den längre. Buken på fisken ska ligga neråt mot siffrorna. Så att en fisk inte kan fuskas med och rapporteras in två gånger. Fisken mäts i hela cm och påbörjad cm. Alltså mäter fisken 78.4 på brädan så är den bara 78. INTE 79. Ingen alkohol eller droger, skulle detta ske blir man automatiskt diskvalificerat. C&R Ta hänsyn till naturen d.v.s INGEN nedskräpning, ta gärna med en extra påse till skräp. Västbo Sportfiske står EJ som ansvarig vid eventuella person- och/eller egendomsskador. Västbo Sportfiske kan ändra reglerna för arrangemanget fram till kaptensmötet och kommer i så fall meddela dessa ändringar vid kaptensmötet

!!!OBS!!! Sista anmälningsdagen för tävlingen är den 25/6 !!!OBS!!! Sista dagen för att betala deltagaravgiften är den 25/6 Vid anmälan SKALL följande vara med: Tävlingens namn som rubrik (SommarGäddan 2022) Ditt namn. Anmälan görs till: Tavling.vestbo.sportfiske@hotmail.com Betalning gör ni enklast över swisch till nummer 1234465514 I meddelandet skriver ni tävlingens namn (SommarGäddan 2022) *OBS Betald avgift betalas ej tillbaka vid eventuella förhinder för deltagare.