Naturum

I naturum hittar du information om naturen i Store Mosse nationalpark, övriga nationalparker i landet och om naturreservaten i Jönköpings län. I naturum finns en stor utställning där du årtusende för årtusende kan du följa Store Mosse och landskapets förändring. På vår resa genom tiden stöter vi på nya invandrare i form av växter och djur, inklusive människan.

Naturum ligger i anslutning till huvudentrén. Dit hittar du lätt med hjälp av skyltning från parkeringen. På naturum är det gratis inträde. Dessutom bjuder de på kaffe, te eller saft.

Skåda fågel Vid panoramafönstret mot Kävsjön kan du följa det rika fågellivet från första parkett. Genom tubkikarna som finns i naturum, kan du uppleva fåglarna på nära håll.

Aktiviter för stora och små Testa dina kunskaper om allemansrätten. Känn på Granfjällsbjörnens päls. Undersök skelett. Spela ett sällskapsspel. Eller slå dig ner i en fåtölj vid vårt referensbibliotek och läs en stund framför brasan.

Ta av dig skorna Vi håller på den typiskt svenska traditionen att ta av sig skorna inomhus. Golvet är varmt och det stämmer bra med den avslappnade atmosfären på naturum och dessutom blir ljudnivån lägre.

Utanför naturum Grillplats för korven och bänkar för trötta. Nära till fågeltorn och barnens vandringsled Transtigen. Vintertid finns även skidspår i mån av snötillgång.