MTB i Gnosjö

I Töllstorps fritidsområde finns flera häftiga slingor för MTB. Det är ett område som växer tack vare våra eldsjälar och cykelentusiaster. I Töllstorp hittar du flera olika leder med varierande längd och svårighetsgrad. Alla slingor utgår från Gnosjö Friluftsklubbs gula stuga på Fritidsvägen.

Efter cykelpasset kan du duscha och äta i Töllstorpshallen som ligger precis intill. Där finns även vandrarhem och vill du runda av dagen med en lugnare aktivitet kan du sommartid besöka Töllstorps industrimuseum som du passerar utmed cykellederna.

MTB-leder

Blå: En relativt lätt bana men där du ändå kommer ut fint i terrängen, får känna på både upp- och nedförslöpor. Längd: 2,5km.

Gul: Lite tuffare än den blå slingan, många höjdmetrar som ska cyklas både upp och ner. Längd: 4 km.

Rosa: Den tuffaste av slingorna där du kommer få upp pulsen rejält. Leden innehåller både hopp och drops, A- och B-spår. Längd: 9 km.

Svart/X-cup: En riktigt härlig & flowig bana som bl.a. används när det körs x-cup i Gnosjö. Längd: 5 km.

Vill du cykla en längre tur rekommenderar vi även Järnbärarleden och Kävsjölänken. Det är två vandringsleder som utgår från Töllstorp men de är även jättefina att cykla MTB på. Var bara uppmärksam på om du möter någon vandrare eller traillöpare på stigarna. Lederna är nästan två mil långa och går till Isaberg respektive Store Mosse nationalpark. Du följer de orangea markeringarna som finns ute i terrängen.

Till höger på den här sidan, under adressen hittar du en länk till en karta, där finns övriga spår i Töllstorps fritidsområde markerade.

Töllstorps fritidsområde Fritidsvägen 6