Ling Fritid

Marieholmskanalen är den idealiska platsen för dig som inte har paddlat förut.

Från Marieholm till Hillerstorp är det ca 10 km paddling på Marieholmskanalen via sjöarna Mosjön och Flaten. Här kan du räkna med ca tre timmars paddling av hela sträckan i ett lugnt tempo. Lägger du till ett stopp eller fler utmed vägen så kan du räkna med en halvdag. Kanalen är såklart en stor del av upplevelsen, men här finns det även möjlghet att uppleva hur det är att stiga iland på en öde ö. Mosjön har två stora öar att utforska i detta syfte och i Flaten kan du stiga i land på Holmön (ej under häckning 1/4-15/7). Vid sjön Flaten ligger även Flatenbadet med sin långgrunda badstrand, minigolf och enklare förtäring.

Från Flaten vid byn Uppebo kan du utforska Storån uppströms. Med ett par lyft finns möjligheten att kunna paddla ytterligare många kilometer uppströms via bl.a. Långasjön vid Åker. Där hittar ni både badplats och grillplats. Ta med tält och proviant så kan du utforska omgivningarna under flera dagar. Självklart kan du paddla fram och tillbaka eller bara en del av sträckan men möjligheterna är oändliga. För de äventyrliga skulle du kunna paddla ut i världen då kanalen från Hillerstorp fortsätter över i Storån som i sin tur går hela vägen ner till Bolmen där ni sedan kan paddla vidare i Laganleden som rinner ut i Laholmsbukten.

För paddling runt Marieholmskanalen är det fri transportservice och i mån av plats kan även skjuts tillbaka till bilen erbjudas.

För mer info gå till: Ling Fritid

Boka biljett