Smålands sjörike

Smålands sjörike är det sjötätaste området i Småland. Med över tusen sjöar och vattendrag lockar sjöriket med ett överflöd av både bad, fiske och vattennära aktiviteter.

Upplev småländsk vildmark i sjöriket. Här kan du utforska cykel- och vandringsleder kring Bolmen. I dessa fiskrika vatten finns mer än 20 stycken olika fiskarter som gädda, gös och abborre. Bolmen är Sveriges tioende största sjö och har 365 öar varav Bolmsö är den största. I Sunnaryds skärgårdsliknande miljö kan du fika på bryggan vid färjeläget eller bada i Kårehamn. Här går färjan över till Bolmsö. Runt Bolmen kan du besöka ett flertal besöksmål som gårdsbutiken Enitaget hos Pelles i Sunnaryd, medeltidsborgen Piksborg, Tiraholms Fisk och Dannäs Våffelcafé. Här kan du cykla runt bolmen och bo på en av våra BikePoint som Store Sten B&B tillhandahåller service för cyklister.

Välkommen till tusen sjöars rike - Smålands Sjörike är ett samarbete mellan Gislaved, Hylte, Ljungby och Värnamos kommuner. För fler tips besök www.sjoriket.se.